Brânză de la Braşov, peste oceane

Autor: Ioana Mihai Postat la 14 martie 2012 45 afişări

Producătorul Olympus România produce în fabrica pe care a construit-o la Braşov lactate destinate în proporţie de 80% exportului. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 22,6 milioane de euro iar previziunile pentru anul în curs se referă la o creştere de până la circa 40 de milioane de euro a cifrei de afaceri, ”şi cu aşteptări de profit”, conform preşedintelui grupului Olympus, Dimitrios Sarantis.

Doar 20% dintre produse ajung în prezent în gospodăriile autohtone, cea mai mare parte a vânzărilor fiind destinate exporturilor, pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. Ţinta companiei însă este ca "în timp cât mai scurt", conform reprezentanţilor companiei, să ajungă în rafturile magazinelor din Europa de Vest şi chiar în SUA, o piaţă consacrată pentru grupul grecesc Olympus.

Compania a inaugurat spre finalul anului trecut fabrica de la Braşov, în urma unei investiţii de 55 de milioane de euro din surse proprii. Acum compania a semnat un acord de împrumut de 30 de milioane de euro cu Black Sea Trade and Development Bank, pentru continuarea investiţiilor. Un punct cheie al acestor investiţii este creşterea capacităţilor de producţie din fabrica braşoveană.

Olympus foloseşte în fabrică doar lapte colectat de la fermierii români, declară oficialii companiei, care apreciază că firma este cel mai mare colector de lapte de capră şi oaie de pe piaţa locală. Olympus este prezent pe piaţa din România din 1999, grupul grec având în prezent operaţiuni în 34 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Brânză,
Braşov,
Dimitrios Sarantis
/actualitate/branza-de-la-brasov-peste-oceane-9399756
9399756
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.