Boxerii români pleacă la Campionatul European pe banii lor

Autor: Adrian Ţone Postat la 06 august 2015 56 afişări

Delegaţia României la Campionatele Europene de box este formată din cinci sportivi, patru antrenori şi un oficial al federaţiei, pugiliştii mergând la Smokov, în Bulgaria, pe banii lor sau din resurse obţinute de către membrii Biroului Federal.

Conturile Federaţiei Române de Box sunt blocate, forul neputând primi subvenţii de la MTS din cauza unor nereguli financiare, iar în această situaţie membrii Biroului Federal au sponsorizat cu peste 5.000 de euro deplasarea sportivilor în Bulgaria pentru competiţia ce se desfăşoară în perioada 6-15 august.

Vicepreşedintele FRB, Marcel Boboc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că membrii Biroului Federal va încerca să facă rost de banii necesari pentru ca sportivii să poată participa şi la Campionatele Mondiale de la Doha. "Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, trebuie să rămânem uniţi şi să mergem mai departe. Am văzut că a apărut că Mihai Nistor şi antrenorul său, Relu Auraş, au plecat pe banii lor, nu este adevărat. O parte au mers pe banii lor şi o parte cu banii strânşi de noi, de echipa din Biroul Federal. Toţi care se califică la mondiale vă promit că vor avea bani să meargă la mondialele de la Doha. Cu Dumnezeu înainte, ce să spun? Să minţim? Trebuie să ne zbatem, am ajuns oameni datorită boxului şi acum trebuie să întoarcem şi noi. Sperăm că problemele noastre se vor rezolva. Am fost şi ghinionişti că am început această alergătură după bani la mijlocul anului şi toate societăţile îşi fac planurile de sponsorizare cu un an înainte. Suntem în discuţii cu mai mutle societăţi, dar au fost multe scandaluri în box şi puţine vor să se asocieze cu un scandal. Noi facem tot ce se poate", a declarat Boboc.

Boxerul Florentin Niculescu va participa la europene la categoria 64 de kilograme şi a declarat că problema banilor este una foarte importantă pentru toţi sportivii: "Sunt foarte bine pregătit, îmi doresc o medalie la acest Campionat European. Sper să am mai mult noroc. Nu ştiu ce adversari voi avea, ce va fi, va fi, eu vreau să câştig. Eu îmi doresc să mă calific la Olimpiada de la Rio şi acolo să iau o medalie. Bineînţeles că banii sunt o problemă. Nouă, sportivilor ne trebuie vitamine, o grămadă de lucruri. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru un turneu internaţional. Lipsa banilor este cea mai mare problemă a sportivilor. Nu ne permitem să facem mai nimic, trebuie să cheltuim de la noi dacă vrem să continuăm. Eu unul cheltui de la mine ca să merg la antrenament zi de zi".

Vicepreşedintele FRF a precizat că din delegaţia României nu va face parte niciun medic, această problemă nefiind însă o noutate. "Delegaţia e formată din cinci sportivi, patru antrenori şi şeful delegaţiei. Nu avem un medic, să sperăm că nu va fi cazul unui accident. Niciodată nu am avut medic, nu e prima oară când plecăm fără medic. Nu e o problemă nouă. La această competiţie vor participa cinci sportivi, Răzvan Andreana, la categoria 56 de kilograme, Marius Băluţă, la 60 de kg, Florentin Niculescu, la 64 de kg, Marian Piţa, la 69 de kg şi Mihai Nistor la +91 de kilograme. Sportivul care a câştigat Centura de Aur la 81de kilograme, Cătălin Cristea, a avut mâna fracturată şi alaltăieri a recidivat. Am fost cu el la medic, am încercat tot posiblul, dar medicul a spus că o recidivă ar însemna sfârşitul carierei. Şi atunci am preferat să ascultăm medicul, deşi sportivul plângea, că vrea să meargă la europene. Avem cinci sportivi la europene, care este criteriul de calificare la mondiale, de unde se pot califica la Olimpiadă. Vrem să calificăm minim trei sportivi la mondiale, pentru că se califică de la locul şase în sus. Eu sper să cânte şi imnul şi să mai aducem măcar o medalie, sau două. Avem sportivi de valoare", a mai spus Boboc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX,
CAMPIONATUL EUROPEAN,
DELEGAŢIE
/actualitate/boxerii-romani-pleaca-la-campionatul-european-pe-banii-lor-14666689
14666689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.