BOR după recomandarea Comisiei Europeane: Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 decembrie 2020 197 afişări

Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului, doar poate emite recomandări legate de încurajarea şi intensificarea protejării de noul coronavirus în viaţa socială din perioada sărbatorilor - este reacţia BOR la recomandarea privind slujbele online.

BOR după recomandarea Comisiei Europeane: Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic

„Comisia Europeană nu decide şi nu poate impune nimic în sfera esenţială a religiosului, doar poate emite recomandări(!) legate de încurajarea şi intensificarea protejării de noul coronavirus în viaţa socială din perioada sărbatorilor. Aceste recomandări(!) în sine nu pot conduce discreţionar la anularea sau transferarea în online a slujbelor de Crăciun şi nimeni onest sau ancorat în realitatea socială profundă nu poate dori sau impune acest lucru”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, bisericile - formate din majoritatea persoanelor care compun societatea românească şi nu numai - sunt perfect conştiente de situaţia actuală extrem de dificilă şi implicate caritabil major în sprijinirea autorităţilor, alături de care au fost şi vor rămâne constant în combaterea pandemiei.

„Experienţa lor socială şi discernământul conferit de credinţa împrietenită cu raţiunea, nu în divorţ cu ea, fac din biserici spaţii comunitare în care slujbele religioase se pot desfăşura în condiţii de reală siguranţă. Biserica, cultele religioase, pledează permanent pentru respectarea regulilor sanitare în legătură cu care suntem mereu asiguraţi că, respectate fiind, sunt şi eficiente. Cei care cu ostentaţie nu le respectă, ignorându-l astfel pe aproapele lor şi sfidând eforturile uriaşe ale personalului medical, se compromit moral pe cont propriu şi pot fi avertizaţi/ sanctionaţi legal. Responsabilitatea publică şi perceperea sănătăţii celuilalt ca o problemă personală de natură spirituală sunt lucruri care, mai ales în actualul context, onorează în modul cel mai înalt. Ele trebuie asumate în mod practic de oricine are conştiinţa statutului său de creştin”, a atransmis Vasile Bănescu.

Comisia Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun faţă în faţă cu „iniţiative online sau televizate” şi „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bor,
comisia europeană,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.