Bonusul salarial în ouă, metoda prin care o firmă de pază vrea să atragă forţă de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 19 februarie 2018 271 afişări

În contextul creşterii preţurilor în economia afectată de criză, a lipsei de hrană şi şi a riscului crescut de crimă la care sunt expuşi agenţii de securitate în statul Zulia, Venezuela, o firmă de pază a găsit o metodă originală de a atrage noi angajaţi.

Bonusul salarial în ouă, metoda prin care o firmă de pază vrea să atragă forţă de muncă

Conducerea firmei Atlas Security a decis ca, pe lângă pe un salariu de 10 milioane de bolivari, ceea ce înseamnă doar 10 dolari pe lună, să le ofere angajaţilor şi un bonus „motivational”, adică un cofrag de ouă. Pentru a primi bonusul  săptămânal de 36 de ouă, în valoare de aproximativ 2 dolari, personalul trebuie să ajungă la timp, să nu rateze schimburile şi să se îmbrace adecvat.

„Mulţi nu respectau aceste reguli de bază, de aceea am făcut acest lucru", a declarat Cindy Fuenmayor, manager resurse umane al agenţiei Atlas Security. „Am primit o mulţime de aplicaţii de când am publicat anunţul. Suntem inovativi. Este un stimulent bun”, adaugă Fuenmayor. Aproximativ 200 de posturi sunt disponibile la Atlas.

Bonusurile care constau în alimente şi transport au devenit cruciale pentru lucrătorii venezueleni. Moneda s-a prăbuşit într-o asemenea măsură încât salariul minim este în prezent în jur de doar 1 dolar pe lună. Venezuela suferă, de asemenea, de hiperinflaţie şi are una dintre cele mai mari rate de crimă din lume. Preşedintele Nicolas Maduro pune aceste probleme pe seama unui "război economic" condus de opoziţie cu ajutor primit de la Washington. În schimb, criticii spun că guvernul său socialist a distrus economia prin incompetenţă şi corupţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.