Bonul lui Boc. Cum fac grecii, americanii sau britanicii ca sa reduca evaziunea

Postat la 27 iulie 2010 11 afişări

Romanii vor putea strange bonurile fiscale incepand cu data de 1 octombrie sau de la 1 ianuarie anul viitor, in speranta de a primi inapoi de la stat o anumita suma de bani

Aflat acum in lucru la Ministerul Finantelor, proiectul de act normativ prin care romanii vor putea cere bani de la stat in schimbul prezentarii bonurilor fiscale de la cumparaturi va intra in vigoare din ultimul trimestru al acestui an sau de la 1 ianuarie 2011, a anuntat premierul Emil Boc.

"Obiectivul meu este ca actul normativ sa intre in vigoare din trimestrul patru al anului 2010 sau cel tarziu la 1 ianuarie 2011", a declarat primul ministru la postul public de televiziune. Potrivit lui Boc, scopul noii reglementari legale este de a combate "mica evaziune fiscala".

Initiativa guvernamentala, anuntata pentru prima data la finele saptamanii trecute, consta intr-un mecanism potrivit caruia cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, si vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor. Plafoanele anuale in functie de care vor fi calculate aceste facilitati nu sunt deocamdata cunoscute, urmand sa fie stabilite ulterior de Guvern.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bonul-lui-boc-cum-fac-grecii-americanii-sau-britanicii-ca-sa-reduca-evaziunea-6736117
6736117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.