Boli care anulează permisul de conducere. Există o serie de afecţiuni care interzic şofatul conform dispoziţiilor din noul Cod Rutier

Postat la 03 februarie 2023 53288 afişări

Boli care anulează permisul de conducere. Există o serie de afecţiuni care interzic şofatul conform dispoziţiilor din noul Cod Rutier

Atenţie. În Codul Rutier există specificate o serie întreagă de boli care anulează permisul de conducere. Practic, cine suferă de aceste afecţiuni, riscă să rămână pieton, pentru că una dintre condiţiile pentru ca cetăţenii să poată obţine carnetul de conducător auto este să fie apţi din punct de vedere psihic şi medical.

Boli care anulează permisul de conducere, conform dispoziţiilor din noul Cod Rutier

Din categoria afecţiunilor care anulează permisul de conducere sunt cele din zona aparatului respirator, cei care au probleme cardiace, cei care suferă de diabet sau afecţiuni locomotorii. Codul Rutier 2022 interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul şi drogurile să aibă permis valid de conducere. Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidaţii ori conducătorii auto care prezintă handicap locomotor care fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

Nici cei care au probleme cu vederea nu vor putea şofa decât dacă o acuitate vizuală binoculară, dacă este necesar, cu lentile de corecţie, de cel puţin 0,5, când se utilizează ambii ochi.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afectiuni,
anulare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.