Bode, replică pentru Ciolacu: Nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 septembrie 2023 32 afişări

Bode, replică pentru Ciolacu: Nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă

„Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”,  spune secretarul general al PNL, Lucian  Bode. Asta după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, privitor la o alianţă PSD-PNL: „Normal că există discuţii”.

Secretarul general al PNL a fost întrebat la Parlament dacă există negocieri între PNL şi PSD privind o posibilă alianţă la alegerile de anul viitor.

„Am citit şi eu astăzi că există discuţii secrete, nesecrete, în legătură cu o alianţă între PNL şi PSD la alegerile de anul viitor. Să fie foarte clar, nu există niciun fel de discuţie secretă sau nesecretă care se poartă pe acest subiect, în acest moment”, a precizat Bode.

El a mai spus că „PNL încearcă să îşi maximizeze scorul electoral de anul viitor”.

„Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă, nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a adăugat că partidul este „în plin proces de sondare a opiniei publice, în fiecare regiune în parte, în fiecare judeţ şi la nivelul municipiului Bucureşti”.

„Vrem să facem măsurători cantitative şi calitative astfel încât la sfârşitul acestui an PNL să aibă pe masă toţi candidaţii, cei mai bine poziţionaţi, şi la alegerile europarlamentare, şi la alegerile locale şi la alergerile parlamentare. Deci, vrem să luăm aceste decizii în baza unor studii şi sigur, stând într-o coaliţie de guvernare cu PSD, ducând programul de guvernare la bun sfârşit, atingându-ne obiectivele, nu pot să spun că nu avem în intenţie să ne aşezăm la masă, fiecare cu datele pe care le are, şi să luăm cea mai bună decizie pentru români. Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostru”, a mai spus liderul liberal.

El a afirmat că liberalii şi social-.democraţii nu au discutat cum vor candida anul viitor.

Premierul Marcel Ciolacu a spus marţi, după vizita de lucru la lotul 3 al Autostrăzii Focşani - Bacău (A7), întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare, că „normal că există discuţii”.

„Facem politică. Eu cred că PSD şi PNL au adus o stabilitate în România”,a adăugat liderul PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
ciolacu,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.