Boc: Impozitul minim a deratizat economia

Postat la 06 ianuarie 2010 13 afişări

Peste 73% dintre firmele inchise dupa introducerea impozitului minim erau inactive sau folosite doar pentru intermedieri ori tranzactii ilicite, astfel ca se poate considera ca taxa si-a atins scopul, avand un efect curativ si de "deratizare" a unor sectoare economice, a afirmat premierul Emil Boc, scrie Mediafax.

"Din totalul firmelor inchise, peste 73% erau inactive sau folosite pentru intermedieri ori tranzactii de frauda fiscala. Impozit minim si-a atins scopul si a fost necesar, avand un efect curativ si de deratizare a unor ramuri economice. Acum, impozitul va fi regandit si restrans la domenii unde trebuie combatuta evaziunea fiscala, precum restaurantele si hotelurile", a spus Boc, in plenul Senatului, la dezbaterile privind proiectul de lege care abiliteaza Guvernul sa adopte ordonante in vacanta parlamentara.

Potrivit Mediafax, seful Guvernului a precizat ca Ministerul Finantelor analizeaza in prezent resursele financiare prin care sa fie acoperit deficitul de fonduri care va rezulta din eliminarea impozitului minim, pentru pastrarea echilibrului bugetar.

Alte stiri pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
economie,
impozit minim,
forfetar,
firme,
inchideri
/actualitate/boc-impozitul-minim-a-deratizat-economia-5271418
5271418
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.