Boardul Danone l-a dat afară pe CEO-ul Emmanuel Faber, de vreme ce vânzările şi ritmul de creştere nu au reuşit să ţină pasul cu rivalii companiei. Acţiunile, pe plus cu peste 4%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 martie 2021 49 afişări

Boardul Danone l-a dat afară pe CEO-ul Emmanuel Faber, de vreme ce vânzările şi ritmul de creştere nu au reuşit să ţină pasul cu rivalii companiei. Acţiunile, pe plus cu peste 4%

Danone a anunţat luni că Emmanuel Faber se va retrage din funcţiile de preşedinte şi CEO, fiind respins de boardul grupului francez în condiţiile în care producătorul iaurturilor Activia a primit tot mai multe cereri de înlocuire din partea acţionarilor, notează Reuters.

Faber, un susţinător al modalităţilor sustenabile de a face afaceri, care a sprijinit în mod constant combaterea schimbărilor climatice, a fost din ce în ce mai presat în ultimii ani, având în vedere că vânzările şi ritmul de creştere nu au reuşit să ţină pasul cu rivalii companiei.

Danone a declarat că Faber va fi înlocuit de noul director Gilles Schnepp, în timp ce funcţia de CEO va fi ocupată temporar de Veronique Penchienati-Bosetta, membră a comitetului executiv din 2018. După anunţ, acţiunile firmei au crescut cu peste aproape 4,5%.

Emmanuel Faber, care a devenit CEO Danone în 2014 şi a preluat la scurt timp funcţia de preşedinte al firmei, a condus eforturile de extindere pe piaţa alimentelor sănătoase, incluzând aici achiziţia grupului american WhiteWave din 2018.

Însă problemele celui mai mare producător de iaurturi din lume au fost exacerbate de pandemia de COVID-19, care a lovit din plin vânzările către industria restaurantelor.

„Îl susţinem în totalitate pe Gilles Schnepp în ceea ce priveşte recrutarea unui CEO de calibru înalt, care va fi în stare să combine valorile acţionarilor şi angajamentele companiei cu privire la proiectele ESG (mediu, social şi guvernanţă corporativă”, spune Francesco Trapani, preşedintele Bluebell Capital Partners, unul dintre investitorii Danone.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danone,
ceo,
concediere,
actiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.