BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu ardere internă mai devreme decât prevede UE: „Suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile”

Autor: Alexandru Gologan, Mediafax Postat la 14 octombrie 2021 107 afişări

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu ardere internă mai devreme decât prevede UE: „Suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile”

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu ardere internă mai devreme decât prevede noul proiect de lege al Uniunii Europene pentru combaterea încălzirii globale.

Uniunea Europeană a propus interzicerea maşinilor cu motoare pe combustie internă din 2035, ca parte a unui pachet mai larg de măsuri privind combaterea încălzirii globale.

Directorul general al BMW Oliver Zipse a declarat că până în 2030 gama de maşini electrice a companiei se va diversifica şi nu vor întâmpina probleme din această perspectivă.

"Vom fi gata pentru interzicerea motoarelor pe combustie internă. Dacă o regiune, un oraş, o ţară vrea să le interzică, suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile", a declarat Zipse într-o conferinţă în oraşul Nuertingen, lângă Stuttgart.

Spre deosebire de rivalii de la Volkswagen şi General Motors, BMW nu a stabilit o dată când va scoate din producţie maşinile pe bază de combustibili fosili. Compania germană estimează că până în 20230 vânzările globale de maşini electrice vor atinge 50%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.