BM de-abia aşteaptă să scrie poveştile acestei crize

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 14 octombrie 2020 179 afişări

Pentru Business MAGAZIN, încă un an adunat la istoria revistei înseamnă cât 10 ani. Am bifat 16 ani având şansa extraordinară să consemnăm şi să scriem ca un fir roşu ce se întâmplă în businessul din România, cine este pe val, cine vine din urmă cu idei şi forţe proaspete şi, nu în ultimul rând, cine se luptă să supravieţuiască.

BM de-abia aşteaptă să scrie poveştile acestei crize

Pentru Business MAGAZIN, încă un an adunat la istoria revistei înseamnă cât 10 ani.

Am bifat 16 ani având şansa extraordinară să consemnăm şi să scriem ca un fir roşu ce se întâmplă în businessul din România, cine este pe val, cine vine din urmă cu idei şi forţe proaspete şi, nu în ultimul rând, cine se luptă să supravieţuiască.

Din 2011/2012, de când am ieşit din criza anterioară începută în 2008, businessul din România a avut cea mai bună perioadă din istorie: cifra de afaceri a tuturor companiilor a crescut de la 1.131 de miliarde de lei (250 de miliarde de euro) în 2012, la 1.696 miliarde de lei (360 de miliarde de euro) în 2019. În 2012 aveam 455.000 de companii care aveau afaceri peste 0, iar în 2019 aveam 545.000 de companii cu afaceri peste 0.

Dacă ne uităm la câştigul obţinut, profitul tuturor companiilor care au raportat profit a crescut de la 57 de miliarde de lei în 2012, la nu mai puţin de 143 de miliarde de lei în 2019, adică de aproape 3 ori.

După acest deceniu de creştere susţinută, ne-am trezit cu o criză pe care o aşteptam, dar nu sub această formă. Nu ştim ce ne va aduce Covidul, care vor fi câştigătorii, cine va pierde teren, cine va ieşi de tot din piaţă, dar ştim sigur că Business MAGAZIN va fi aici în continuare pentru a scrie poveştile, istoria businessului din România, şi mai ales pentru a scoate în prim-plan personajele din spatele tuturor cifrelor, brandurilor, strategiilor, companiilor.

Despre asta este Business MAGAZIN încă de la primul număr din octombrie 2004.

De-abia aşteptăm să scriem poveştile acestei crize.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere ATENŢIE. Cum puteţi lua bani să vă faceţi o afacere
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România Armenia pierde războiul din Nagorno-Karabakh. Ce ar trebui să înveţe România
Chiar şi în pandemie, Balcanii de Vest rămân teren de luptă pentru sfere de influenţă
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el Clotilde Armand, despre prima zi de primar: Fostul primar a uitat să strângă gunoiul după el
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
MonitorulSiguranteiCetateanului
Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele" Artistul Dan Bittman: "În Suedia, masca e opţională. Noi nu luăm decât lucrurile rele"
Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.