BM de-abia aşteaptă să scrie poveştile acestei crize

Autor: Cristian Hostiuc Postat la 14 octombrie 2020 187 afişări

Pentru Business MAGAZIN, încă un an adunat la istoria revistei înseamnă cât 10 ani. Am bifat 16 ani având şansa extraordinară să consemnăm şi să scriem ca un fir roşu ce se întâmplă în businessul din România, cine este pe val, cine vine din urmă cu idei şi forţe proaspete şi, nu în ultimul rând, cine se luptă să supravieţuiască.

BM de-abia aşteaptă să scrie poveştile acestei crize

Pentru Business MAGAZIN, încă un an adunat la istoria revistei înseamnă cât 10 ani.

Am bifat 16 ani având şansa extraordinară să consemnăm şi să scriem ca un fir roşu ce se întâmplă în businessul din România, cine este pe val, cine vine din urmă cu idei şi forţe proaspete şi, nu în ultimul rând, cine se luptă să supravieţuiască.

Din 2011/2012, de când am ieşit din criza anterioară începută în 2008, businessul din România a avut cea mai bună perioadă din istorie: cifra de afaceri a tuturor companiilor a crescut de la 1.131 de miliarde de lei (250 de miliarde de euro) în 2012, la 1.696 miliarde de lei (360 de miliarde de euro) în 2019. În 2012 aveam 455.000 de companii care aveau afaceri peste 0, iar în 2019 aveam 545.000 de companii cu afaceri peste 0.

Dacă ne uităm la câştigul obţinut, profitul tuturor companiilor care au raportat profit a crescut de la 57 de miliarde de lei în 2012, la nu mai puţin de 143 de miliarde de lei în 2019, adică de aproape 3 ori.

După acest deceniu de creştere susţinută, ne-am trezit cu o criză pe care o aşteptam, dar nu sub această formă. Nu ştim ce ne va aduce Covidul, care vor fi câştigătorii, cine va pierde teren, cine va ieşi de tot din piaţă, dar ştim sigur că Business MAGAZIN va fi aici în continuare pentru a scrie poveştile, istoria businessului din România, şi mai ales pentru a scoate în prim-plan personajele din spatele tuturor cifrelor, brandurilor, strategiilor, companiilor.

Despre asta este Business MAGAZIN încă de la primul număr din octombrie 2004.

De-abia aşteptăm să scriem poveştile acestei crize.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.