Blue Air a anulat o comandă de 462,2 milioane dolari pentru achiziţia a cinci aeronave Boeing

Postat la 10 ianuarie 2013 30 afişări

Compania de transport aerian Blue Air a anulat o comandă de 462,2 milioane dolari plasată în 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare în perioada 2015-2016, din cauza situaţiei financiare a Romstrade, ambele companii fiind parte a unui grup controlat de Nelu Iordache.

"Compania de transport aerian Blue Air a agreat împreună cu compania Boeing să anuleze comanda plasată în anul 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737NG, care erau programate să sosească în flotă în perioada 2015-2016. Această decizie are la bază situaţia financiară a companiei Romstrade - parte din grupul de firme din care face parte Blue Air, şi faptul că Blue Air Transport Aerian nu-şi poate asuma individual obligaţiile financiare de 462,2 milioane dolari prevăzute în contractul cu Boeing", se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Blue Air precizează că această modificare în structura flotei nu afectează activitatea companiei.

"Toate zborurile Blue Air se efectuează în mod normal, conform orarului de zbor stabilit", se mai spune în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Blue Air,
Boei,
aeronave
/actualitate/blue-air-a-anulat-o-comanda-de-462-2-milioane-dolari-pentru-achizitia-a-cinci-aeronave-boeing-10447268
10447268
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.