Bloomberg: Statele Unite ale Europei, necesare pentru restructurarea industriei auto după modelul Obama

Postat la 07 noiembrie 2012 11 afişări

Încercarea preşedintelui american Barack Obama de a obţine un nou mandat este, parţial, un "referendum"privind restructurarea sectorului auto cu ajutorul statului şi, indiferent de victoria sau înfrângerea sa, sprijinul dat de administraţia sa acestui sector este considerat un model pentru Europa.

General Motors şi Chrysler Group au fost sufocate de numărul prea mare de fabrici, pline de muncitori cu contracte de salarii şi beneficii costisitoare, relatează Bloomberg. În 2008 şi 2009, când producătorii auto au primit 80 de miliarde de dolari de la administraţiile Bush şi Obama, GM şi Chrysler au închis 15 fabrici, au redus capacitatea de producţie cu 33% şi au eliminat 45.000 de locuri de muncă plătite cu ora, în Statele Unite. Multe comunităţi au suferit de pe urma restructurărilor dureroase, fiind un subiect care a divizat electoratul, dar GM, Chrysler, ca şi Ford şi companiile străine concurente raportează în prezent profituri solide în America de Nord, iar muncitorii revin la lucru.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bloomberg-statele-unite-ale-europei-necesare-pentru-restructurarea-industriei-auto-dupa-modelul-obama-10280236
10280236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.