Bloomberg: Polonia oferă argumente pentru reforma justiţiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 martie 2018 55 afişări

Guvernul Poloniei a lansat o campanie pentru a convinge UE că reformele controversate au rolul creşterii eficienţei sistemului judiciar, iar Bruxellesul ar putea accepta un acord bazat pe compromisuri ori poate sancţiona Varşovia, cu efecte negative asupra polonezilor, observă agenţia Bloomberg.

Marcin Warchol, adjunctul ministrului polonez al Justiţiei, efectuează un turneu în Olanda, Slovacia, Danemarca şi Croaţia în numele Guvernului naţionalist de la Varşovia pentru contracararea a ceea ce el numeşte "ştiri false" despre proiectele de lege din sistemul judiciar.

"Este amuzant", afirmă el despre publicul european. "La început există mereu neîncredere: «sunteţi fascişti, încălcaţi normele statului de drept». Apoi, după trei-patru ore de discuţii, spun: «nu aveam nicio idee, într-adevăr aveţi probleme»", afirmă Warchol.

Mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BLOOMBERG,
UE,
POLONIA/JUSTIŢIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.