Blocuri uriaşe de apartamente, promovate clienţilor din Siberia – strategia Etalon Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Rusia

Postat la 25 decembrie 2012 59 afişări

Viaceslav Zarenkov are construcţia în sânge. Cândva el însuşi muncitor pe şantier, acum 25 de ani, în plină perestroikă, Zarenkov a pus bazele Etalon Group, unul din cei mai mari dezvoltatori rezidenţiali din Rusia, devenind un pionier al sectorului privat rus. În prezent, afacerile Etalon merg din ce în ce mai bine şi compania a devenit o preferată a investitorilor care caută să pună mâna pe banii clasei mijlocii în curs de apariţie în Rusia, scrie Business New Europe.

Etalon, care în aprilie 2011 a strâns 575 milioane de dolari când s-a listat pe bursa londoneză, este cel mai mare dezvoltator rezidenţial din nord-vestul Rusiei. Compania s-a concentrat iniţial pe oraşul natal al lui Zarenkov, Sankt Petersburg, dar recent şi-a extins afacerile şi în capitala rusă. "Oferim locuinţe de calitate superioară la preţuri accesibile", spune Anton Evodkimov, directorul financiar al Etalon. "Construim pentru clasa mijlocie. Oamenii din această clasă nu sunt interesaţi de holuri cu marmură, ci vor case practice şi confortabile." Etalon domină acest segment din piaţă, întrucât concurenţii săi construiesc fie blocuri de apartamente ieftine pentru clasa muncitoare, fie clădiri scumpe pentru oligarhii ruşi. Celălalt element esenţial al business-ului Etalon este că firma construieşte numai la scară mare. Proiectul "Golful de Aur" construit recent în Sankt Petersburg este un caz tipic. "Golful" a fost finalizat anul trecut şi oferă peste 200.000 mp de spaţiu rezidenţial. În Moscova, compania a terminat recent prima etapă de 140.000 de metri pătraţi din proiectul de un milion de metri pătraţi numit "Dealuri de Smarald", al cărui cost va ajunge la circa 2 miliarde de dolari până în 2016.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
siberia,
etalon group,
clienti,
apartamente
/actualitate/blocuri-uriase-de-apartamente-promovate-clientilor-din-siberia-strategia-etalon-group-unul-dintre-cei-mai-mari-dezvoltatori-imobiliari-din-rusia-10411203
10411203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.