BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, va introduce bitcoin ca opţiune de investiţii în două fonduri pe care le gestionează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 22 ianuarie 2021 47 afişări

BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, va introduce bitcoin ca opţiune de investiţii în două fonduri pe care le gestionează

Gigantul BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să introducă contracte futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu, potrivit Reuters.

Compania a anunţat că va utiliza derivate bitcoin pentru fondul BlackRock Strategic Income Opportunities şi pentru BlackRock Global Allocation Fund.

Fondurile BlackRock vor investi doar în contracte futures pe bitcoin, tranzacţionate pe exhange-uri înregistrate la Comisia pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pe Mărfuri din SUA (CFTC), conform unor documente depuse de companie la autoritatea de supraveghere financiară din SUA (SEC), miercuri.

Portofoliul total al BlackRock, cel mai mare manger de active din lume, a crescut la un nivel record de 8.680 de miliarde de dolari în al patrulea trimestru din 2020, în contextul în care evoluţia pieţelor financiare, cu niveluri record pe burse, a ajutat gigantul să eclipseze estimările de profit şi de venituri, potrivit FT.

Bitcoin a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, joi, întrucât cea mai cunoscută criptomonedă a intrat într-un declin abrupt în ultimele două săptămâni, după ce şi-a majorat valoarea de patru ori pe parcursul anului trecut. Moneda digitală a înregistrat o scădere de 17%, joi, şi a atins nivelul de 29.246 de dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC. Momentul marchează un declin de 30% în doar două săptămâni, după ce în data de 8 ianuarie bitcoin a atins un maxim istoric de 41.960 de dolari.

Criptomonedele au atras atenţia investitorilor şi traderilor ca un activ cu volatilitate pe care se pot obţine profituri pe termen scurt. Natura volatilă a pieţei este una dintre problemele spre care indică economiştii atunci când discută despre rolul potenţial al bitcoin în pieţele monetare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.