Bittnet Group a înregistrat anul trecut o creşteere de 21% a veniturilor consolidate

Autor: Andra Stroe Postat la 25 februarie 2019 36 afişări

Bittnet (BNET) a publicat rezultatele financiare preliminare ale grupului pentru anul fiscal 2018. Ciclul economic şi pieţele de capital au fost favorabile pentru Bittnet, deoarece grupul a înregistrat venituri consolidate de 53 milioane de lei, o creştere de aproximativ 21% faţă de rezultatele din 2018.

Bittnet Group a înregistrat anul trecut o creşteere de 21% a veniturilor consolidate

Bittnet Group a atins un profit net de 4,88 milioane lei (5,8 milioane profit brut), o creştere de aproximativ 180% faţă de anul precedent.

Potrivit reprezentanţilor businessului, creşterea veniturilor în 2018 a fost puternic influenţată de linia de integrare IT&C, care a crescut cu 10% faţă de 2017 şi de serviciile de cloud care au înregistrat o creştere de 60%. Toate cele patru companii din grup au închis anul pe profit şi au înregistrat creşteri atât în ceea ce priveşte venitul cât şi profitul. În cadrul diviziei de Educaţie, Bittnet Training a înregistrat venituri în valoare de 25,76 milioane de lei (+18,3% faţă de 2017) şi un profit net de 3,75 milioane lei (+180%), Equatorial Gaming a înregistrat venituri în valoare de 3,2 milioane lei (+400%) şi 217.000 de lei în profit net (faţă de 83.000 de lei pierderi în 2017). În cadrul diviziei de Tehnologie, Dendrio a înregistrat venituri de 27,75 milioane de lei (+27% faţă de 2017) şi un profit net de 1,1 milioane lei (+500%), în timp ce Elian Solutions a înregistrat venituri de 3,98 milioane lei (+10%) şi un profit net de 188.000 de lei (+75%). Rezultatele financiare ale Equatorial şi Elian Solutions nu sunt incluse în rezultatele consolidate ale Grupului. Cifrele de mai sus reprezintă performanţa per companie, şi nu pe linia de business, iar rezultatele Bittnet Training includ unele venituri ale liniei de integrare IT&C care nu au fost încă transferate integral către Dendrio.

Pe parcursul anului 2018, capitalizarea companiei a urmat acelaşi trend de corelare cu cifra de afaceri care a fost observat încă de la listarea din 2015, acţionarii Bittnet înregistrând o creştere a valorii investiţiei lor de aproximativ 55%, cu mult peste indicele BET, care a scăzut cu aproape 5% anul trecut. În ceea ce priveşte lichiditatea, în 2018 Bittnet a fost cea mai tranzacţionată companie locală de pe piaţa AeRO a BVB, înregistrând peste 3.500 de tranzacţii cu acţiuni BNET pe parcursul anului, cu un volum total de 4,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 35% din free-float.

Cu ocazia publicării raportului preliminar, grupul Bittnet a anunţat, de asemenea, două schimbări majore şi anume promovările celor doi directori seniori, Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio şi Dan Berteanu, unul dintre fondatorii Equatorial. Cristian Herghelegiu a preluat funcţia de vicepreşedinte a grupului Bittnet responsabil de Tehnologie şi supraveghează toată activitatea din cadrul grupului legată de integrarea IT&C iar Dan Berteanu a preluat funcţia de vicepreşedinte pentru Educaţie a grupului Bittnet şi este responsabil pentru implementarea strategiei pentru Bittnet Training, Equatorial şi Academia Credis. Schimbările sunt efective începând cu ianuarie 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venituri,
grup,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.