Bitdefender s-a extins din nou. Ce oraş a ales compania românească de soluţii de securitate cibernetică

Autor: Ioana Matei Postat la 12 martie 2019 184 afişări

Bitdefender s-a extins din nou. Ce oraş a ales compania românească de soluţii de securitate cibernetică

Producătorul de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureş, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

Specialiştii Bitdefender de la Târgu Mureş se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefender BOX, fabricat în ţară, la Satu Mare. Echipa mureşeană va fi condusă de către Alexandru Trifan, Software Engineering Manager pentru Bitdefender BOX şi pentru platforma software de securitate IoT, cu o experienţă de 15 ani în cadrul companiei. 

„Extinderea Bitdefender la Târgu Mureş reflectă potenţialul imens pe care îl are acest centru universitar în formarea de talente în programare. În urmă cu cinci ani, Bitdefender a creat primul dispozitiv din lume destinat protecţiei gadgeturilor smart, iar noua echipă va lucra la continuarea pionieratului în acest sector, prin combaterea celor mai noi ameninţări informatice la adresa dispozitivelor slab securizate care ajung în casele noastre”, spune Alexandru Trifan. 

Pe lângă Bitdefender BOX, platforma software pentru securitate IoT este folosită şi în parteneriate cu alte companii, un exemplu fiind producătorul american de echipamente pentru reţele Netgear, care include în routerele sale protecţie pentru dispozitive smart. 

Deschiderea noilor birouri din Ardeal vine în contextul în care, în ultimii cinci ani, compania a triplat echipele globale până la circa 1.650 de angajaţi, dintre care 1.350 lucrează în România în birourile din marile centre universitare. Soluţiile de securitate şi produsele Bitdefender sunt dezvoltate integral în România. Dintre companiile de securitate informatică, Bitdefender are cea mai mare pondere a personalului din cercetare şi dezvoltare, de 50% din totalul angajaţilor. 

În cursul anului 2019, Bitdefender are în plan şi extinderea spaţiilor de birouri din Iaşi şi Cluj-Napoca, unde lucrează peste 250 de oameni. În prezent, Bitdefender are 19 birouri în 13 ţări, după deschiderea de anul trecut a unor sedii proprii în Melbourne, Australia, şi Haga, Olanda.

Noile spaţii de birouri ale companiei se află în clădirea Multinvest Business Center 2 din Târgu-Mureş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegere,
bitdefender,
extindere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.