Se întâmplă: Două dintre cele mai mari bănci din Europa merg înainte şi încep discuţiile pentru o fuziune

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2019 142 afişări

Se întâmplă: Două dintre cele mai mari bănci din Europa merg înainte şi încep discuţiile pentru o fuziune

Acţiunile bursiere ale creditorilor din Germania s-au tranzacţionat în creştere după ce luni mediul german de business a fost acaparat de un sentiment pozitiv legat de o potenţială fuziune între cele mai mari două bănci din ţară, potrivit Reuters.

Berlinul a început să facă presiune asupra Deutsche Bank să vină cu un plan pe termen lung după ce s-a chinuit timp de un deceniu să redevină o bancă profitabilă după criza din 2008 – perioadă în care cel mai mare creditor din Germania a plătit miliarde de euro în amenzi şi penalizări.

Astfel, ieri la ora 15.30 acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la 8 euro per acţiune, în creştere cu 3,7% de la începutul şedinţei la o capitalizare de circa 16,6 mld. euro. În acelaşi timp, acţiunile Commerzbank se tranzacţionau la 7 euro per acţiune, în creştere cu 5,9% de la începutul şedinţei, la o capitalizare bursieră de aproape 8,8 mld. euro.

Federaţia nemţească BGA, care reprezintă companiile medii şi mari care exportă bunuri şi servici, a anunţat ieri că o fuziune ar putea avea sens dacă rezultatul ar da naştere unui jucător pe termen lung pentru economia germană.

Înăsprirea cadrului de reglementare corelat cu dobânzile scăzute fac din ce în ce mai dificilă pentru bănci acordarea de credite de export.

„Devine din ce în ce mai greu pentru companii să găsească un partener care poate oferi finanţare. Modelul de business al băncilor este pus sub presiune, şi ne-am bucura dacă pe termen lung am avea cel puţin un jucător global ca partener internaţional pentru businessurile noastre”, a spus Holger Bingmann, preşedintele BGA.

CEO-ul Deutsche Bank a anunţat că este de acord să se întâlnească cu omologul său pentru a începe discuţiile informale, potrivit unei surse citate de Reuters. Potrivit informaţiilor, investitorul american Cerberus Capital Management, un acţionar majoritar atât în Deutsche Bank cât şi în Commerzbank, este deschis către o fuziune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.