Bitcoin a revenit la nivelul de dinaintea dezastrului FTX şi s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari în ultimele două zile

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 ianuarie 2023 59 afişări

Bitcoin a revenit la nivelul de dinaintea dezastrului FTX şi s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari în ultimele două zile

BTC (Bitcoin) s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari în ultimele două zile, în contextul în care cel mai bine capitalizat proiect crypto a revenit la nivelul la care se situa anterior prăbuşirii platformei de exchange FTX, potrivit CNBC.

Începând de luni, preţul BTC s-a menţinut peste pragul de 21.000 de dolari, depăşind astfel nivelul înregistrat la începutul lunii noiembrie, de circa 20.280 de dolari.

Preţul BTC a crescut cu mai mult de 22% în ultimele şapte zile, conform platformei CoinMarketCap, care realizează o medie a cotaţiilor de pe mai multe exchange-uri.

Asta vine după ce Bitcoin înregistrase o scădere bruscă în zilele de 7-8 noiembrie 2022, în contextul în care piaţa era zguduită de impactul colapsului FTX. Ulterior, moneda a ajuns de câteva ori sub pragul de 16.000 de dolari.

CoinDesk a relatat despre neregulile identificate în relaţia FTX – Alameda Research în data de 2 noiembrie, iar în următoarele zile au început să iasă miliarde de dolari din al treilea cel mai mare exchange din lume. La acel moment, Binance a semnalat că ar vrea să salveze FTX, dar s-a răzgândit în data de 8 noiembrie.

Companiile FTX cât şi Alameda Research au luat calea falimentului în data de 11 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.