Biriş şi Piperea, doi oameni din mediul de business care şi-au încercat forţele în politică: Cercul vicios trebuie să se rupă prin oamenii de afaceri

Postat la 11 decembrie 2012 16 afişări

Avocatul Gheorghe Piperea şi con­sul­tantul financiar Gabriel Biriş, candidaţi la alegerile parlamentare desfăşurate pe 9 decem­brie, au vorbit ieri la ZF Live despre modul în care a fost organizat scrutinul, despre rezul­tatele acestuia şi despre ce i-a determinat să ia startul în politică.

Cei doi au pierdut după ce USL a câştigat din prima toate cele 40 de mandate de deputat şi senator din cir­cum­scripţia Bucureştiului. ARD, care a pierdut pe toată linia, va câştiga la redistribuire câteva mandate de deputaţi şi senatori de Bucureşti care vor fi adjudecate în ordine de cei care au câştigat mai multe voturi. Gheorghe Piperea, candidat independent în colegiul 16 din Bucureşti pentru un mandat de deputat, a afirmat că a participat la aceste alegeri pentru a face un experiment. "Am încercat să declanşez o mişcare de ieşire din această paradigmă a actualei clase politice", a spus el, adăugând că acest lucru nu se poate face cu o singură persoană. Referitor la rezultatul obţinut în cadrul alegerilor parlamentare, Gheorghe Piperea a menţionat că acesta este nemulţumitor din perspectiva faptului că nu a reuşit să convingă oamenii să vină la vot. Prezenţa la vot în cadrul colegiului 16 din Bucureşti a fost de 42%, iar pe primele locuri s-au situat USL, ARD şi PP-DD, Gheorghe Piperea obţinând doar 6% din voturi. El consideră că cei care s-au prezentat la vot reprezintă electoratul captiv al partidelor politice.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alegeri,
zf live,
biris,
piperea,
parlament
/actualitate/biris-si-piperea-doi-oameni-din-mediul-de-business-care-si-au-incercat-fortele-in-politica-cercul-vicios-trebuie-sa-se-rupa-prin-oamenii-de-afaceri-10384125
10384125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.