BioNTech anunţă că va începe testele pentru un vaccin împotriva cancerului, din septembrie

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 ianuarie 2023 139 afişări

BioNTech anunţă că va începe testele pentru un vaccin împotriva cancerului, din septembrie

Guvernul britanic a anunţat un parteneriat cu firma germană BioNTech pentru a testa potenţiale vaccinuri împotriva cancerului şi a altor boli, în timp ce militanţii au avertizat că orice descoperire trebuie să rămână accesibilă şi la preţuri accesibile, scrie CNBC.

Pacienţii bolnavi de cancer din Anglia vor avea acces timpuriu la teste care implică terapii personalizate cu ARNm, inclusiv vaccinuri împotriva cancerului, care au ca scop stimularea sistemului imunitar pentru a ataca celulele dăunătoare.

Acestea vor fi administrate pacienţilor aflaţi în stadii incipiente şi târzii şi vor viza atât celulele canceroase active, cât şi prevenirea revenirii acestora.

BioNTech va înfiinţa noi centre de cercetare şi dezvoltare în Marea Britanie, cu un laborator în Cambridge şi un sediu central în Londra, şi îşi propune să livreze 10.000 de terapii pacienţilor din septembrie 2023 până la sfârşitul deceniului.

Compania a dezvoltat unul dintre cele mai larg distribuite vaccinuri Covid-19 alături de compania farmaceutică americană Pfizer. Directorul său general, Ugur Sahin, a declarat că a învăţat lecţii din pandemia de coronavirus despre colaborarea dintre Serviciul Naţional de Sănătate britanic, cadrele universitare, autorităţile de reglementare şi sectorul privat în dezvoltarea medicamentelor, pe care le aplică acum.

"Obiectivul nostru este de a accelera dezvoltarea de imunoterapii şi vaccinuri folosind tehnologii pe care le cercetăm de peste 20 de ani", a declarat acesta într-un comunicat. "Colaborarea va acoperi diferite tipuri de cancer şi boli infecţioase care afectează în mod colectiv sute de milioane de oameni din întreaga lume."

Tim Bierley, un militant al grupului britanic Global Justice Now, a declarat că marile companii farmaceutice au practică preţuri exorbitante la noile medicamente, chiar şi atunci când banii publici au jucat un rol cheie în aducerea lor pe piaţă.

"Guvernul are datoria morală de a împinge BioNtech să stabilească preţul acestui vaccin care ar putea salva vieţi, astfel încât să fie accesibil tuturor", a spus el.

Mohga Kamal-Yanni, co-lider politic al Alianţei pentru Vaccinul Poporului - un grup global de organizaţii de sănătate, economişti şi activişti - a declarat că veştile despre acest studiu sunt bune, dar că orice rezultat "aparţine oamenilor", datorită fondurilor publice implicate.

"Guvernul britanic trebuie să spună cum se va asigura că orice nou medicament, vaccin sau tehnologie va fi disponibil şi accesibil pentru ţările în curs de dezvoltare", a declarat Kamal-Yanni.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat pentru CNBC că cercetarea se află într-un stadiu prea timpuriu pentru a discuta despre preţuri şi distribuţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
vaccin,
cancer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.