BIOGRAFIE: Mohammed ElBaradei, "vocea" opoziţiei egiptene

Postat la 04 iulie 2013 39 afişări

Mohammed ElBaradei, ales de opoziţia egipteană pentru a o reprezenta în procesul de punere în aplicare a tranziţiei politice anunţate de armată, este popular printre militanţii prodemocraţie pentru luptele sale împotriva lui Hosni Mubarak, apoi a lui Mohamed Morsi.

BIOGRAFIE: Mohammed ElBaradei, "vocea" opoziţiei egiptene

 Fost director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), cunoscut ca o persoană integră şi austeră, el este de acum "vocea" Frontului 30 iunie care reuneşte cele mai importante partide şi mişcări ostile preşedintelui islamist Mohamed Morsi, înlăturat de la putere, miercuri, de armată.

Frontul i-a încredinţat marţi responsabilitatea de a "asigura punerea în executare a revendicărilor poporului egiptean şi pregătirea unui scenariu care urmăreşte realizarea unei foi de parcurs (a opoziţiei) pentru o tranziţie politică".

Miercuri, el a declarat că foaia de parcurs prezentată de armată "răspunde revendicărilor poporului", după ce s-a întâlnit în cursul zilei cu şeful instituţiei militare, generalul Abdel Fattah al-Sissi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biografie-mohammed-elbaradei-vocea-opozitiei-egiptene-11082910
11082910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.