BIOGRAFIE: Mohamed Morsi, de la "preşedintele tuturor egiptenilor" la omul care a divizat ţara

Postat la 04 iulie 2013 67 afişări

Mohamed Morsi, demis miercuri de armată, îşi lasă ţara divizată deşi, după alegerea sa în iunie 2012, el a declarat în Piaţa Tahrir că va fi "preşedintele tuturor egiptenilor" şi garantul idealurilor democratice ale revoltei care a dus la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

BIOGRAFIE: Mohamed Morsi, de la "preşedintele tuturor egiptenilor" la omul care a divizat ţara

 Morsi denunţă o "lovitură de stat completă", după ce cu o zi înainte a declarat că este gata să-şi "dea viaţa" pentru a-şi apăra "legitimitatea" dobândită la primele alegeri prezidenţiale democratice din istoria ţării.

Aspectul său plăcut, manierele simple şi felul de a vorbi pe înţelesul tuturor au contribuit la o stare de graţie în primele luni de conducere a statului de către fostul lider al mişcării Fraţilor Musulmani.

Dar foarte curând mulţi egipteni au început să-l considere pe Morsi drept însetat de putere, obsedat de ideologia politico-religioasă, doritor de a instaura un regim autoritar. Au avut loc manifestaţii în masă care au cerut demisia preşedintelui islamist.

Unii îl acuză pe acest bărbat în vârstă de 61 de ani că ar fi doar o marionetă a biroului politic al Fraţilor Musulmani şi "oaia" Ghidului lor suprem, Mohamed Badie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biografie-mohamed-morsi-de-la-presedintele-tuturor-egiptenilor-la-omul-care-a-divizat-tara-11082958
11082958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.