BIO: Vladescu, ministru de Finante in Guvernul Tariceanu, revine in acelasi post

Postat la 21 decembrie 2009 27 afişări

Sebastian Vladescu, nominalizat pentru functia de ministru al Finantelor in noul Guvern Boc, a mai ocupat acest post in Cabinetul Tariceanu, din august 2005 pana in aprilie 2007, fiind si secretar de stat in acelasi minister in anii 2000 si 2007, scrie Mediafax.

Sebastian Vladescu, nascut la 3 aprilie 1958, este absolvent al Academiei de Studii Economice -Facultatea de Comert si are studii post-universitare la Meryl Linch SUA, specializarea Piete de capital, investitii directe.

Vladescu a avut, in administratia centrala, mai multe functii, incepand din 1997, cand a fost secretar de stat la Ministerul Industriilor, fiind apoi consilier, secretar de stat, ministru si din nou secretar de stat la Ministerul Finantelor.

Sebastian Vladescu a devenit ministru al Finantelor Publice in august 2005, cand l-a inlocuit in functie pe Ionut Popescu. El a detinut aceasta functie pana in aprilie 2007, cand, in urma restructurarii Guvernului, Minsterul Finantelor a fost comasat cu cel al Economiei, la conducerea institutiei fiind nominalizat atunci Varujan Vosganian. In perioada in care Vladescu a fost ministru de Finante, in noiembrie 2005, negocierile pentru continuarea acordului cu FMI, semnat in iulie 2004, au esuat, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au respins solicitarile institutiei financiare. Fondul a criticat atunci politica bugetara a autoritatilor de la Bucuresti si a solicitat masuri de crestere a veniturilor si diminuare a cheltuielilor, pentru a diminua deficitul bugetar. Acordul stand-by a incetat, in mod formal, la 7 iulie 2006.

In aprilie 2007, dupa comasarea ministerelor Finantelor si Economiei, Vladescu a fost numit secretar de stat in noul minister, sase luni mai tarziu fiind eliberat din functie, la cerere.

Cititi mai multe despre Sebastian Vladescu pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Sebastian Vladescu,
Finante
/actualitate/bio-vladescu-ministru-de-finante-in-guvernul-tariceanu-revine-in-acelasi-post-5194434
5194434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.