BIO: Funeriu, propus pentru a treia oara la Educatie

Postat la 21 decembrie 2009 52 afişări

Daniel Funeriu, propus pentru a treia oara la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, este europarlamentar PDL si vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii, scrie Mediafax.

El a mai fost propus pentur acelasi post si in Guvernele Croitoru si Negoita. Daniel Funeriu s-a nascut la Arad, in 11 aprilie 1971.

In prezent este membru al Parlamentului European (Comisia de cultura, educatie si media), coordonator al Comisiei de educatie si cercetare din PDL, fiind si membru in grupul de experti pentru elaborarea "Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013" si coordonator al comisiei de educatie si cercetare din PDL. Acesta ocupa si functia de team leader la Marie Curie Excellence, Technical University Munchen (universitate clasata pe prima pozitie in Germania) si Principal Investigator in cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engineering, Technical University Munchen). Este, de asemenea, si vicepresedinte in Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania.

Funeriu a obtinut un grant de cercetare UE de doua milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant), cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finantare acordata pentru un proiect individual.

Printre domeniile sale de expertiza stiintifica se numara chimia organica de sinteza, chimie supramoleculara, ingineria structurilor peptidice.

Vorbeste perfect engleza si franceza, germana la nivel mediu si are si cunostinte de japoneza. Funeriu este casatorit.

Cititi CV-ul lui Daniel Funeriu pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Boc,
Guvern,
ministri,
Daniel Funeriu,
Educatie
/actualitate/bio-funeriu-propus-pentru-a-treia-oara-la-educatie-5194167
5194167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.