Binance reporneşte retragerile de Bitcoin după a doua oprire consecutivă înregistrată în mai puţin de 12 ore

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 08 mai 2023 26 afişări

Binance a repornit retragerile de Bitcoin după două opriri consecutive în mai puţin de 12 ore, suspendări care au cântărit semnificativ pe pieţele de criptomonede, raportează Bloomberg.

Compania a declarat că au fost aplicate taxe mai mari tranzacţiilor în aşteptare, astfel încât acestea să fie preluate de minerii Bitcoin. Luni, în Asia, retragerile au fost oprite timp de peste două ore.

„Pentru a preveni o repetare similară în viitor, comisioanele noastre au fost ajustate", conform declaraţiilor oficiale ale companiei. „Vom continua să monitorizăm activitatea şi să o ajustăm în consecinţă, dacă este necesar."

Binance a oprit, de asemenea, retragerile de Bitcoin duminică timp de aproximativ 90 de minute, dând vina pe congestia de pe blockchain-ul token-ului.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu până la 3,7% şi se tranzacţiona luni, la ora 9:05 la Londra, la aproximativ 27.950 de dolari. Un indice al celor mai mari 100 de active digitale a înregistrat un declin similar.

Binance este de departe cea mai mare bursă din sectorul activelor digitale, după prăbuşirea rivalului FTX de anul trecut. Volumul de tranzacţionare pe platformă a depăşit 7 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, de cinci ori mai mult decât următoarea platformă, OKX, potrivit datelor CoinGecko

Prăbuşirea cripto de anul trecut şi falimente precum cel al FTX au subminat încrederea în platformele de active digitale, iar scepticismul continuă să persiste asupra industriei. Binance şi rivalii şi-au dublat ulterior eforturile pentru a încerca să risipească îngrijorările legate de robusteţea rezervelor.

Comisioanele de retragere percepute de burse au fost inferioare comisioanelor percepute de minerii de criptomonede, a declarat Stefan von Haenisch, şeful departamentului de tranzacţionare a vânzărilor la OSL SG Pte din Singapore.

Binance a mutat duminică aproximativ 4,4 miliarde de dolari în valoare de Bitcoin în portofelele sale de active digitale, pe baza unei analize a companiei de cercetare CryptoQuant. Bursa a declarat într-un tweet că Bitcoin a fost mutat „între portofelele hot şi cold ale Binance din cauza ajustărilor adreselor BTC".

Portofelele „cold” nu sunt conectate la internet, spre deosebire de cele „hot”, şi sunt adesea considerate o modalitate mai sigură de stocare a monedei digitale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.