Bill Gates oferă 1 milion de dolari pentru reinventarea unui produs aflat "pe piaţă" de secole

Autor: Anca Barbulescu Postat la 26 martie 2013 51 afişări

Gates Foundation, fundaţia deţinută de Bill Gates, are în plan să ofere o bursă de până la un milion de dolari oricui va inventa prezervativul viitorului, scrie presa internaţională.

Bill Gates oferă 1 milion de dolari pentru reinventarea unui produs aflat "pe piaţă" de secole

Fondatorul Microsoft a anunţat că oferă în primă fază 100.000 de dolari oricui, fie student, om de ştiinţă sau antreprenor, va inventa o versiune îmbunătăţită, hi-tech, de prezervativ.

Suma va fi oferită prin intermediul fundaţiei Bill and Melinda Gates Foundation şi face parte din demersul Grand Challenges in Global Health Program, inovaţiile în domeniul sănătăţii fiind una dintre ariile de interes pentru fundaţia lui Gates.

Bill Gates urmăreşte astfel să impulsioneze folosirea acestei metode contraceptive adoptate în prezent de 750 de milioane de oameni din toată lumea. Unul dintre cele mai bune prototipuri ar putea atrage alte 900.000 de dolari pentru producţie.

"Prezervativele sunt folosite de aproximativ 400 de ani, însă în ultimele cinci decenii au fost foarte puţin îmbunătăţite", spune Stephen Ward, un reprezentant al fundaţiei, făcând referire nu doar la material, dar şi la design, formă sau uşurinţă de folosire.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bill-gates-ofera-1-milion-de-dolari-pentru-reinventarea-unui-produs-aflat-pe-piata-de-secole-10692432
10692432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.