Bill Gates. 11 lucruri neştiute despre averea cofondatorului Microsoft

Postat la 04 mai 2021 156 afişări

Bill Gates. 11 lucruri neştiute despre averea cofondatorului Microsoft

Melinda şi Bill Gates au anunţat că vor divorţa după 27 de ani de căsătorie. Bill Gates este a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit Indicelui Bloomberg.Cofondatorul Microsoft câştigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor Business Insider.

Bill şi Melinda Gates divorţează după 27 de căsnicie, ridicând semne de întrebare cu privire la modul în care aceştia îşi vor partaja uriaşa avere strânsă de fondatorul Microsoft, conform Business Insider.

Cei doi soţi locuiesc în statul american Washington unde toate bunurile obţinute în timpul căsătoriei sunt partajate 50/50, asta în cazul în care la mijloc nu există un contract prenupţial. Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a refuzat să comenteze dacă soţii Gates au avut o asemenea înţelegere.

Cert este că indiferent cum îşi vor împărţi averea, Bill şi Melinda Gates vor rămâne cel mai probabil doi dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

11 lucruri uimitoare despre averea fondatorului Microsoft

  În ultimul an, Bill Gates a devenit cu 41 de miliarde de dolari mai bogat.

  Bill Gates câştigă aproximativ 4.630 USD pe secundă, conform calculelor Business Insider.

  Dacă Gates ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar lua mai mult de 400 de ani pentru a-şi cheltui averea, potrivit calculelor Business Insider.

 Gates este cu în jur de 66% mai bogat decât monarhia britanică.

 Deşi Gates şi-a făcut averea prin cofondarea Microsoft alături de Paul Allen, acesta deţinea doar 1,3% din companie în 2019 – şi tot are o avere de 146 de miliarde de dolari.

 Gates rămâne a patra cea mai bogată persoană din lume deşi a donat cel puţin 41 de miliarde de dolari pentru cauze caritabile de-a lungul anilor.

  Gates este atât de bogat încât cheltuirea unui dolar de către un american de rând este echivalent cu Gates cheltuind 1,2 milioane de dolari.

 Averea netă a lui Gates este mai mare decât PIB-ului Luxemburgului, Estoniei şi Boliviei – la un loc.

 Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia şi cea mai bogată persoană din China la un loc.

 Gates ar putea da fiecărei persoane în viaţă de pe Pământ 15 dolari şi tot ar rămâne cu 28 de miliarde de dolari.

  Potrivit datelor Administraţiei pentru Protecţie Socială din SUA, un american cu studii superioare de licenţă va câştiga în medie 2,2 milioane de dolari în cursul vieţii sale. Gates face aceşti bani în puţin peste 28 de minute.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
microsoft

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.