Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Indonezia se ridică la 68

Autor: Marinela Sarbu Postat la 27 ianuarie 2019 24 afişări

Cel puţin 68 de persoane au fost ucise şi aproape 7000 au fost forţate să se refugieze în adăposturi de urgenţă după inundaţiile, alunecările de teren şi o tornadă care au lovit insula indoneziană Sulawesi în ultima săptămână, au declarat duminică autorităţile, relatează Reuters.

Echipele de salvare se află încă în căutarea a şapte persoane dispărute, în timp ce 47 au fost rănite în timpul dezastrului, ploile abundente provocând inundarea unui baraj, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru atenuarea dezastrelor.

Mai mult de 5.000 de case şi zeci de poduri au fost înghiţite de ape, şcoli şi locuri de cult deteriorate, precum şi mii de hectare de plantaţii de orez distruse, a afirmat acesta.

Multe dintre persoanele strămutate au început să se întoarcă la casele lor, pe măsură ce apele au scăzut, însă au fost necesare echipamente grele pentru a curăţa stratul gros de noroi care înconjura drumurile şi casele, a adăugat el.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INDONEZIA,
INUNDAŢII,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.