PROTESTE la Belgrad: Mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernului de la Belgrad, pentru a opta săptămână consecutiv

Postat la 27 ianuarie 2019 41 afişări

Câteva mii de persoane au mărşăluit pe străzile acoperite cu zăpadă din capitala Serbiei pentru a protesta împotriva guvernului populist al preşedintelui Aleksandar Vucic pentru a opta săptămână consecutiv, relatează Associated Press.

Protestatarii îl acuză pe Vucic că a sufocat libertăţile democratice cu greu câştigate de ţara balcanică care a fost implicată într-o serie de războaie în anii 1990. El neagă acuzaţia.

În ciuda temperaturilor scăzute, criticii preşedintelui au blocat traficul în centrul oraşului Belgrad, în timp ce se îndreptau spre sediul televiziunii de stat şi clădirea guvernului.

Demonstraţiile sunt îndreptate împotriva unui climat de violenţă despre care opozanţii susţin că Vucic şi propagandiştii săi îl alimentează cu atacuri asupra disidenţilor şi a jurnaliştilor. Printre revendicările protestatarilor se află demisia lui Vucic şi încetarea controlului său asupra presei.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
capitala,
belgrad,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.