Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a depăşit 2.600 de morţi

Autor: Mihai Draghici Postat la 06 februarie 2023 94 afişări

Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni în sud-estul Turciei, în apropierea frontierei cu Siria, depăşeşte 2.600 de morţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţile turce, de Administraţia de la Ankara şi de Naţiunile Unite.

Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a depăşit 2.600 de morţi

În Turcia, ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat luni seară că bilanţul actual este de 1.651 de morţi şi 11.119 răniţi, potrivit agenţiei Reuters.

În Siria, cifrele furnizate de Administraţia de la Damasc şi de echipele Naţiunilor Unite care acţionează în zonele din nord-vestul ţării aflate sub control insurgent indică în acest moment cel puţin 968 de morţi. Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri.

Epicentrul seismelor de suprafaţă a fost în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis.

În Siria, cutremurele au afectat puternic provincia Alep, în special localităţile Jandaris şi Atareb. În afară de Turcia şi Siria, cutremurele au fost resimţite în Cipru şi Liban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
siria,
cutremure

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.