Bilanţ IGSU: Zeci de locuinţe, curţi, beciuri şi străzi, inundate în zece judeţe din ţară

Postat la 23 iunie 2019 31 afişări

Zeci de locuinţe, curţi şi străzi din zece judeţe din ţară au fost afectate de ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), făcut public duminică. Un bărbat a fost lovit de trăsnet în judeţul Iaşi.

Bilanţ IGSU: Zeci de locuinţe, curţi, beciuri şi străzi, inundate în zece judeţe din ţară

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ploile şi vijeliile din ultimele 24 de ore au provocat pagube în zece judeţe: Arad, Bihor, Constanţa, Galaţi, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova şi Suceava.

Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 17 locuinţe, 110 curţi şi beciuri, dar şi de pe 6 străzi. Totodată, salvatorii au asigurat înlăturarea a cinci copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme şi a acoperişului unei şcoli din judeţul Constanţa, desprins din cauza vântului puternic.

„În localitatea Tomeşti din judeţul Iaşi, un bărbat de 63 ani a fost lovit de trăsnet. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă, care a reuşit resuscitarea, stabilizarea şi transportarea victimei la spital”, se mai arată în bilanţul IGSU.

Duminică dimineaţa nu erau în desfăşurare misiuni operative, însă în mai multe localităţi afectate de inundaţiile din această perioadă se desfăşoară evaluări ale pagubelor produse.

Mai multe localităţi din ţară s-au aflat ieri sub avertizări de Cod roşu şi portocaliu, emise de meteorologi şi hidrologi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
igsu,
locuinte,
strazi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.