Benzina din România, mai scumpă decât în Germania

Postat la 03 ianuarie 2012 7 afişări

De la începutul lui 2011 şi până acum România a coborât o singură poziţie în topul statelor cu cel mai mare preţ al benzinei, respectiv de pe locul 18, pe locul 19, conform calculelor gândul, pe baza datelor oficiale ale Comisiei Europene.

Cu excepţia Poloniei, care s-a menţinut pe aceeaşi poziţie în acest clasament în care au fost luate în calcul preţurile fără taxe, pentru a evita decalajele generate de diferenţele de taxare dintre state, toate statele din regiune au reuşit să coboare câteva poziţii. Vecinii bulgari au reuşit să ajungă la sfârşitul lui 2011 pe ultimul loc al clasamentului, după ce în ianuarie erau pe poziţia 20. Cehia a coborât două poziţii, iar Ungaria a ajuns de pe locul 14, pe locul 15. Preţul fără taxe reprezintă, practic, valoarea efectivă a benzinei la distribuitor, fără nicio legătură cu accizele sau TVA sau alte taxe sau impozite.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Benzina,
România,
scumpă,
Germania
/actualitate/benzina-din-romania-mai-scumpa-decat-in-germania-9122765
9122765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.