Belarus mută trupe şi echipamente militare

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 decembrie 2022 493 afişări

Autorităţile din Belarus au anunţat că în aceste zile mută numeroase echipamente militare şi forţe de securitate. Explicaţia oficialilor este că în mai multe regiuni ale ţării se desfăşoară exerciţii militare, potrivit Sky News.

Belarus mută trupe şi echipamente militare

Belarus, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei, a anunţat că miercuri şi joi mută echipamente militare şi forţe de securitate. Potrivit autorităţilor, mişcările de trupe şi echipamente sunt incluse în cadrul unor exerciţii de apărare contra unor posibile ameninţări teroriste.

„Mişcarea cetăţenilor de-a lungul anumitor drumuri şi zone publice va fi restricţionată, iar utilizarea armelor de imitaţie în scopuri de antrenament este planificată", a anunţat Consiliul de Securitate, citat de agenţia de ştiri de stat BelTA.

Sursa nu a precizat ce părţi ale ţării ar putea fi afectate.

Belarus a insistat că nu va intra în războiul împotriva vecinului său Ucraina, dar rămâne un aliat apropiat al Rusiei şi a efectuat exerciţii militare comune cu Moscova.

De asemenea, anul acesta, preşedintele Alexander Lukaşenko a ordonat desfăşurarea de trupe în apropierea graniţei cu Ucraina. Belarus a fost folosit ca punct de plecare pentru unele dintre atacurile Moscovei.

Ucraina a avertizat de mai multe ori că Belarus şi Rusia ar putea plănui o incursiune comună peste graniţa de nord a Ucrainei.

Săptămâna trecută, miniştrii apărării din Rusia şi Belarus au purtat noi discuţii despre cooperarea militară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
belarus,
trupe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.