Belarus devine zonă roşie: Ambasada SUA din Minsk a evacuat personalul de urgenţă şi a suspendat activitatea

Postat la 28 februarie 2022 1354 afişări

Belarus devine zonă roşie: Ambasada SUA din Minsk a evacuat personalul de urgenţă şi a suspendat activitatea

Ambasada SUA din Minsk şi-a evacuat tot personalul şi a suspendat activitatea, potrivit unui anunţ al Departamentului de Stat, în condiţiile în care războiul se intensifică. 

După mai multe zile fără progrese semnificative, Vladimir Putin este pe cale să îl atragă pe aliatul său Aleksandr Lukaşenko în războiul din Ucraina. The Kyiv Independent relatează că paraşutiştii din Belarus ar putea fi desfăşuraţi în Ucraina încă de luni dimineaţă.

Publicaţia spune că are mai multe surse care susţin că decizia a fost luată şi că, începând cu dimineaţa zilei de 28 februarie, primul avion Il-76 să decoleze, transportând paraşutişti belaruşi care vor fi desfăşuraţi împotriva Ucrainei.

Forţele armate ale Belarusului includ aproape 45.000 de militari şi se crede că cei desfăşuraţi în Ucraina ar putea fi trimişi în zona Kievului sau Zhytomyr.

Washington Post, citând un oficial neidentificat al administraţiei americane, a semnalat că în cursul zilei de azi trupele Belarusului ar urma să intre în luptă.

Totuşi, este posibil ca operaţiunea să fie amânată având în vedere că în acestă dimineaţă au loc negocieri între Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa din Belarus şi Ucraina.

Mass-media de opoziţie din Belarus a lansat o campanie împotriva războiului. Acesta îi îndeamnă pe toţi soldaţii din Belarus să nu se supună unor ordine ilegale care i-ar arunca într-un război împotriva unei naţiuni prietene.

Zvonurile privind implicarea oficială a Belarusului în război au început să circule duminică, în a patra zi a război, în urma unui raport prezentat cercurilor diplomatice de către jurnalişti de opoziţie din ţara condusă de Alexander Lukaşenko.

Belarusul până în prezent nu s-a implicat direct cu soldaţi în conflict, dar a permis folosirea teritoriului său pentru plasarea de trupe şi pentru facilitarea unui atac asupra Ucrainei din Nord.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate,
ambasada sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.