Belarus desfăşoară forţe speciale de-a lungul graniţei cu Ucraina, afirmă Marea Britanie

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 mai 2022 58 afişări

Ministerul britanic al Apărării raportează o activitate sporită în rândul forţelor armate din Belarus, o tactică menită să împiedice în mod eficient trimiterea de trupe ucrainene pentru a-i sprijini pe cei care luptă pentru controlul teritoriului cu Rusia, scrie Sky News.

Belarus desfăşoară forţe speciale de-a lungul graniţei cu Ucraina, afirmă Marea Britanie

În actualizarea sa zilnică, ministerul a declarat că Belarus a "anunţat desfăşurarea de forţe pentru operaţiuni speciale de-a lungul graniţei cu Ucraina, precum şi unităţi de apărare aeriană, artilerie şi rachete în poligoanele de antrenament din vestul ţării".

"Prezenţa forţelor belaruse în apropierea graniţei va determina probabil menţinerea trupele ucrainene, astfel încât acestea nu se pot ajunge în sprijinul operaţiunilor din Donbas", a precizat ministerul.

Cu toate acestea, actualizarea a precizat că, în ciuda speculaţiilor anterioare, forţele belaruse nu au fost implicate direct în conflict, preşedintele ţării şi aliatul lui Putin, Alexander Lukaşenko, "echilibrând probabil sprijinul pentru invazia Rusiei cu dorinţa de a evita participarea militară directă cu riscul sancţiunilor occidentale, al represaliilor ucrainene şi al posibilelor nemulţumiri în cadrul armatei belaruse".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belarus,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.