BEC, anunţ important despre VALIDAREA buletinelor de vot: Aplicarea ştampilei de control pe prima pagină nu e motiv de nulitate

Autor: Departament Politic Postat la 26 mai 2019 161 afişări

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că aplicarea ştampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu reprezintă un motiv de nulitate.

”Nu este un motiv de nulitate. Biroul Electoral Central a răspuns mai multor solicitări, indicând articolul 49, litera f din legea 33/2007, care precizează foarte clar motivele de nulitate pentru buletinele de vot. (...) Votul este valabil în cazul în care, deşi ştampila aplicată a depăşit limitele patrulaterului, opţiunea alegătorului este evidentă. Aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare în orice altă poziţie decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

În spaţiul virtual au apărut temeri potrivit cărora buletinele de vot care au aplicată ştampila de control pe prima pagină vor fi invalidate.

BEC: Operatorul de tabletă, obligat să informeze că se votează pentru ambele scrutine sau doar unul

Marian Muhuleţ, purtătorul de cuvânt al BEC, a declarat că operatorii de tabletă din secţiile de votare din ţară au obligaţia de a informa cetăţenii că pot vota pentru europarlamentare şi pentru referendum sau doar pentru unul dintre scrutine.nea corespunzătoare”, a mai spus Muhuleţ.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BEC,
BULETINE VOT,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.