BCE menţine dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,25%

Postat la 06 februarie 2014 35 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,25%, unde se află începând din luna noiembrie, decizia fiind anticipată de analiştii consultaţi de Bloomberg.

BCE menţine dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,25%

 "Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% şi, respectiv, 0%", se arată într-un comunicat al BCE.

Anunţul privind politica monetară va fi urmat de o conferinţă de presă a preşedintelui BCE, Mario Draghi, de la care investitorii aşteaptă indicii privind evoluţia economiei europene şi eventuale planuri ale băncii centrale.

Inflaţia la minimul a patru ani în zona euro şi volatilitatea de pe pieţele financiare ar putea impune noi măsuri din partea BCE, însă semnele de îmbunătăţire a situaţiei economice şi prognoza că avansul preţurilor va reveni treptat spre nivelul ţintit de bancă sugerează că şeful BCE va menţine politica actuală, potrivit Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bce-mentine-dobanda-de-politica-monetara-la-nivelul-minim-record-de-0-25-12033433
12033433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.