Clujeanul de la CEC Bank care vrea să schimbe imaginea băncii: Nu vrem să fim percepuţi ca banca persoanelor fizice

Autor: Ioana Matei Postat la 06 februarie 2014 628 afişări

De aproape trei ani, Florin Tat este Project manager la CEC Bank, raportând direct preşedintelui băncii.

Clujeanul de la CEC Bank care vrea să schimbe imaginea băncii: Nu vrem să fim percepuţi ca banca persoanelor fizice

Responsabilităţile lui Florin Tat includ coordonarea de proiecte în special în zona de creditare, tranzacţii de corporate finance, conturarea direcţiilor strategice în politica de creditare şi tranzacţii de project finance în energie, imobiliare, industrie sau turism. „Componenţa echipelor este de obicei destul de eterogenă, cu oameni care au expertiză în specialităţi diferite ale activităţii bancare, însă echipele sunt constituite astfel încât comunicarea să se realizeze eficient şi să se poată obţine rezultate într-un timp rezonabil", afirmă Tat, care îşi descrie stilul de management drept o combinaţie între stilul democratic şi cel participativ, bazat pe puterea exemplului şi pe abilitatea de a-i face pe ceilalţi să aloce cele mai bune resurse pentru ţintele urmărite.

Florin Tat a absolvit Economia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi a urmat cursurile unui MBA la Universitatea Sheffield, intrând în banking în 1996, ca analist de credit la Alpha Bank România din Cluj, unde ulterior s-a ocupat de departamentul de import-export şi apoi a preluat conducerea departamentului de credite. În 2003 s-a mutat la Bucureşti, ca manager de sucursală Alpha şi apoi manager în direcţia corporate. Între 2007 şi 2010 a căpătat şi experienţă antreprenorială, ca proprietar a două firme din zona consultanţei financiare şi de afaceri. Despre decizia de a se alătura CEC Bank spune că satisfacţia lui cea mai mare ţine de o realizare colectivă - faptul că CEC Bank a reuşit să schimbe percepţia din piaţă dintr-o bancă preponderent de retail într-una capabilă să abordeze segmentul comercial şi al corporaţiilor mai mari: „În prezent, CEC Bank are un cuvânt de spus în zona finanţărilor corporate, având capacitatea de a structura şi gestiona tranzacţii de finanţare de complexitate ridicată".

În opinia lui, tinerii manageri români „nu ar trebui să se limiteze doar la rezultate pe termen scurt în organizaţiile lor, ci ar trebui să-şi asume şi resposabilităţi de natură socială şi să aibă o viziune proprie asupra problemelor societăţii în ansamblu. Schimbarea de paradigmă în societatea românească nu poate fi realizată fără o implicare activă a tinerilor manageri din zona de afaceri".


Florin Tat

CEC BANK

FUNCŢIE director proiecte

VÂRSTĂ 38 de ani

ACTIVE 2011 24,8 mld. lei

PROFIT NET 2011 67,4 mil. lei

ANGAJAŢI 2011 6.280

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Florin Tat,
CEC Bank,
tineri manageri de top
/lideri/clujeanul-de-la-cec-bank-care-vrea-sa-schimbe-imaginea-bancii-nu-vrem-sa-fim-perceputi-ca-banca-persoanelor-fizice-12019145
12019145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.