Gigantul chinez de ecommerce Alibaba, evaluat la 150 miliarde de dolari, aproape de capitalizarea Facebook

Postat la 05 februarie 2014 36 afişări

Compania chineză de comerţ electronic Alibaba este evaluată de marile bănci, înainte de o posibilă listare la bursă, la peste 150 miliarde de dolari, aproape de capitalizarea Facebook, după vânzări şi profit în creştere puternică.

Gigantul chinez de ecommerce Alibaba, evaluat la 150 miliarde de dolari, aproape de capitalizarea Facebook

 Valoarea Alibaba Group Holding a crescut cu 28% faţă de estimările vehiculate în piaţă în luna octombrie, după ce compania a înregistrat un profit de 792 milioane de dolari pentru perioada iulie-septembrie, în urcare cu 12% faţă de trimestrul anterior. Facebook a avut în aceeaşi perioadă un profit de 422 milioane de dolari, iar rezultatul Yahoo s-a plasat la 297 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Compania chineză nu îşi publică rezultatele financiare, nefiind listată la bursă, însă anumite cifre sunt cuprinse în raportările financiare ale Yahoo, unul dintre cei mai mari acţionari ai Alibaba.

Potrivit Yahoo, veniturile Alibaba au crescut cu 51% în perioada analizată faţă de acelaşi interval al anului anterior.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gigantul-chinez-de-ecommerce-alibaba-evaluat-la-150-miliarde-de-dolari-aproape-de-capitalizarea-facebook-12025525
12025525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.