Sony discută vânzarea diviziei de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

Postat la 05 februarie 2014 62 afişări

Sony discută vânzarea diviziei japoneze de PC-uri, inclusiv brandul Vaio, către fondul de capital privat Japan Industrial Partners, într-o tranzacţie evaluată potrivit presei locale la peste 400 milioane de dolari, iar operaţiunile internaţionale ar putea fi închise sau vândute.

Sony discută vânzarea diviziei de PC-uri Vaio. Operaţiunile din afara Japoniei ar putea fi închise

 Cele două companii vor prezenta în următoarele zile un memorandum de înţelegere privind vânzarea diviziei, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Totodată, grupul japonez ar putea anunţa un plan de restructurare, care ar presupune şi concedieri, şi caută soluţii în ceea ce priveşte operaţiunile internaţionale din zona PC-urilor, a adăugat sursa citată.

Operaţiunile internaţionale ale Sony de pe piaţa PC-urilor ar putea fi închise sau vândute către Japan Industrial, a spus persoana citată.

Brandul Vaio are o prezenţă solidă în Japonia, unde se concentrează pe vânzări către clienţii corporate.

Sony şi directorul general al companiei, Kazuo Hirai, încearcă să îmbunătăţească rezultatele financiare în zona electronicelor de consum, care se confruntă cu cerere redusă pentru cele mai importante produse şi cu tranziţia pieţei către tablete.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sony-discuta-vanzarea-diviziei-de-pc-uri-vaio-operatiunile-din-afara-japoniei-ar-putea-fi-inchise-12024615
12024615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.