La 37 de ani, Petronel Chiva spune că succesul nu depinde de el, ci de oamenii pentru care este responsabil

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2014 1546 afişări

Coordonează, începând din februarie 2011, echipa de 130 de oameni care se ocupă de relaţia cu cei mai importanţi clienţi corporativi ai BRD.

La 37 de ani, Petronel Chiva spune că succesul nu depinde de el, ci de oamenii pentru care este responsabil

Pentru Petronel Chiva, a fi manager înseamnă „încercarea desfăşurată cu modestie, aproape cu umilinţă, de a dezvolta atât în mine, cât şi în cei din jur viziunea, disciplina şi pasiunea pentru business, dar în primul rând pentru oameni. Cred cu sinceritate că oamenii doresc să dăruiască, să contribuie, să atingă obiective, să inoveze, să fie competenţi, apreciaţi şi respectaţi„. În timp, un tânăr manager învaţă că succesul depinde de fapt foarte puţin de el şi mai mult de oamenii pentru care este responsabil, afirmă Chiva, „şi atunci realizează că noţiunile de HR nu sunt, de fapt, clişee"; învaţă să nu cadă în greşeala de a fi arogant ori autosuficient şi că trebuie să înveţe continuu.

Pregătirea profesională a lui Chiva e complexă - a absolvit Facultatea de Istorie şi cea de Studii Europene la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a urmat un fellowship în istoria economiei la Universitatea Paris XII şi un MBA în management la Frankfurt pe Oder. Prima bancă franceză unde a lucrat a fost BNP Paribas, în 2000, unde s-a ocupat de produse derivate (swap). A revenit ulterior în ţară şi s-a alăturat în 2002 grupului BRD, în aceeaşi Sucursală Grup Mari Clienţi Corporativi pe care o conduce astăzi.

Se descrie drept un om optimist, pentru care bucuria vine zilnic „din satisfacţia unui client, din fericirea sau competenţa unui coleg, din obţinerea unor rezultate„. Ţine să evoce cum o colegă din back office i-a adus, înainte de 8 martie, 40 de mărţişoare croşetate de ea pentru clienţi ori faptul că alţi colegi ţin gratuit cursuri de engleză, franceză sau analiză financiară seara pentru alţi membri ai echipei; acestea, spune Chiva, sunt momente de satisfacţie „în care realizez că merg pe un drum bun".

Dacă ar schimba domeniul actual cu altul ori cu o carieră de antreprenor? „Schimbarea, mai ales către antreprenoriat, cred că vine atunci când esti forţat să o faci sau atunci când nu te simţi împlinit, fericit, în cadrul organizaţiei. Iar eu sunt fericit."


Petronel Chiva

BRD-GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

FUNCŢIE director executiv, Sucursala Grup Mari Clienţi Corporativi

VÂRSTĂ 37 de ani

ACŢIONAR MAJORITAR Société Générale SA (60,17%)

ACTIVE 2012 48 mld. lei

REZULTAT NET 2012 -332 mil. lei

ANGAJAŢI 2012 7.900

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Petronel Chiva,
BRD,
tineri manageri de top
/lideri/la-37-de-ani-petronel-chiva-spune-ca-succesul-nu-depinde-de-el-ci-de-oamenii-pentru-care-este-responsabil-12019121
12019121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.