La 36 de ani, Bogdan Păduraru are în responsabilitate peste 100 de proiecte de dezvoltare de aplicaţii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 05 februarie 2014 885 afişări

Conduce departamentul de proiecte software personalizate pentru fiecare client în parte, Acollada Software Development Department, care a însemnat anul trecut 20% din afacerile de 26,5 de milioane de euro ale TotalSoft şi tot atât din profitul de 4,8 milioane de euro.

La 36 de ani, Bogdan Păduraru are în responsabilitate peste 100 de proiecte de dezvoltare de aplicaţii

Bogdan Păduraru are în responsabilitate cele 115 proiecte de dezvoltare de aplicaţii software personalizate aflate în prezent în desfăşurare. Portofoliul de soluţii Acollada cuprinde soluţii pentru dispozitive mobile, platforme web, dar şi aplicaţii de business dedicate clienţilor din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Suedia, Germania, Franţa, Belgia, Austria, Elveţia, SUA şi, nu în ultimul rând, România, printre care se numără Medicover, Synevo, MedLife, Orange sau Sodexo.

Executivul răspunde atât de managementul echipei, dar şi de atragerea clienţilor noi, de rezultatele financiare şi profitabilitatea departamentului sau de extinderea pe noi pieţe sau segmente de business. Păduraru are în subordine o echipă formată din 150 de oameni tehnici şi specialişti IT (analişti, dezvoltatori, project manageri etc.).

Licenţiat la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii A.I. Cuza din Iaşi şi absolvent al unui MBA în cadrul Tiffin University din SUA, Păduraru şi-a început cariera în 1999 ca programator la o companie numită Peta Computersm, iar din 2001 s-a ocupat de Intelli Soft, propriul business de dezvoltare de software în domeniul videoconferinţelor.

Din 2005 lucrează la TotalSoft, unde a început ca analist software. Patru ani mai târziu, odată cu înfiinţarea unei divizii specializate pe crearea de software embedded pentru dispozitive mobile, a preluat conducerea acesteia şi s-a alăturat echipei de management a producătorului român de software. De atunci, „anul 2008 a fost cel mai solicitant, pentru că am fost prins între proiectele din TotalSoft, cursurile la Tiffin University unde am urmat MBA-ul şi venirea pe lume a primului copil„, povesteşte managerul. Se descrie ca fiind un om creativ şi cu multă imaginaţie, aşa că nu exclude posibilitatea ca, în viitor, să înceapă din nou o afacere proprie. Crede că în domeniul sănătăţii robotica este foarte puţin explorată, protezele electronice fiind un proiect în care i-ar plăcea să se implice.


Bogdan Păduraru

TOTALSOFT

FUNCŢIE acollada software development director

VÂRSTĂ  36 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 26,5 milioane de euro

PROFIT NET 2012 4,8 milioane de euro

ANGAJAŢI 425

Urmărește Business Magazin

/lideri/la-36-de-ani-bogdan-paduraru-are-in-responsabilitate-peste-100-de-proiecte-de-dezvoltare-de-aplicatii-12026575
12026575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.