Director din CNAS, urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul unor achiziţii

Postat la 05 februarie 2014 53 afişări

Istvan Lucian Medvaş, director în CNAS, este cercetat pentru abuz în serviciu, în cazul unor achiziţii privind servicii de mentenanţă pentru o aplicaţie informatică de management al resurselor, pentru un număr mai mare de licenţe decât cele folosite de CJAS, prejudiciul fiind de peste 150.000 euro.

Director din CNAS, urmărit penal pentru abuz în serviciu în cazul unor achiziţii

 Istvan Lucian Medvaş este urmărit penal pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi abuz în serviciu, arată miercuri Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie-aprilie 2010, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat procedura de achiziţie pentru "servicii de mentenanţă şi suport tehnic pentru sistem ERP", o aplicaţie informatică de management al resurselor. Licenţele de exploatare a sistemului ERP fuseseră achiziţionate de la SC SIVECO România SA în perioada 2003-2007.

"Procedura de achiziţie a serviciilor de mentenanţă din anul 2010 a fost iniţiată în trei rânduri, întrucât în primele două cazuri actele efectuate au fost anulate pe motiv de ofertă neconformă, fapt constatat de comisia de negociere în primul caz, respectiv opinia defavorabilă exprimată de reprezentantul Ministerului Finanţelor în cel de-al doilea", a precizat DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/director-din-cnas-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-in-cazul-unor-achizitii-12027164
12027164
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.