Kremlinul cere SUA să înceteze finanţarea "rebelilor" de la Kiev

Postat la 06 februarie 2014 54 afişări

Kremlinul a somat SUA să înceteze şantajul asupra Ucrainei şi finanţarea "rebelilor", în condiţiile în care adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a revenit joi la Kiev pentru a încerca să găsească o soluţie la criza politică.

Kremlinul cere SUA să înceteze finanţarea "rebelilor" de la Kiev

 "Occidentul trebuie să înceteze şantajarea şi intimidarea", a declarat consilierul preşedintelui Vladimir Putin, Serghei Glaziev, într-un interviu pentru cotidianul Kommersant Ucarina, făcând referire la întâlnirea din decembrie a oficialului american cu oligarhii apropiaţi puterii de la Kiev.

"Din câte ştim, i-a ameninţat pe oligarhi că vor fi puşi pe o listă neagră a SUA dacă preşedintele Ianukovici nu cedează puterea opoziţiei. Acest lucru nu are nicio legătură cu dreptul internaţional", a adăugat consilierul preşedintelui Putin.

"Se pare că Statele Unite mizează pe o lovitură de stat", a mai afirmat Glaziev, adăugând că americanii cheltuie "20 de milioane de dolari pe săptămână pentru finanţarea opoziţiei şi a rebelilor, inclusiv pentru a-i înarma".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/kremlinul-cere-sua-sa-inceteze-finantarea-rebelilor-de-la-kiev-12032080
12032080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.