BCE este dispusa sa accepte intrarea Greciei in default temporar

Postat la 21 iulie 2011 46 afişări

Banca Centrala Europeana (BCE) este dispusa sa accepte intrarea Greciei intr-un default temporar (incapacitate de plata), masura care ar face parte din programul anticriza convenit de liderii UE, alaturi de rascumpararea obligatiunilor statului elen, au declarat joi pentru Reuters surse oficiale.

Surse din zona euro au afirmat anterior ca rascumpararea obligatiunilor Greciei la un discount fata de valoarea nominala ar fi cea mai buna solutie de implicare a investitorilor privati in cel de-al doilea de ajutor destinat statului elen.

Surse apropiate guvernului german si Bancii Centrale Europene (BCE) au afirmat apoi ca BCE ar accepta intrarea Greciei in default selectiv ca parte a solutionarii crizei datoriilor de stat prin rascumpararea obligatiunilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
Greciei,
default temporar
/actualitate/bce-este-dispusa-sa-accepte-intrarea-greciei-in-default-temporar-8513036
8513036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.