BCE a redus dobânda cheie la 0,05%, un nou minim record

Autor: Florentina Dragu Postat la 04 septembrie 2014 47 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a coborât joi dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, de la 0,15% anterior, şi a redus rata la depozitele constituite de bănci de la -0,1% la -0,2%, pentru a încuraja băncile să plaseze banii în noi împrumuturi, în loc să îi ţină în conturile BCE

Majoritatea analiştilor se aşteptau ca BCE să menţină ratele dobânzilor la nivelul din iunie, doar şase din cei 57 de economişti consultaţi de Bloomberg anticipând tăierea acestora.

"În şedinţa de astăzi, Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât reducerea ratei dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare la 0,05%, începând cu operaţiunea care urmează să fie decontată la data de 10 septembrie 2014", se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

Dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost redusă la 0,3%, de la 0,4% în luna iunie, când a avut loc cea mai recentă şedinţă în care BCE a modificat nivelul ratelor dobânzilor.

Preşedintele băncii, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă în care va explica deciziile luate de BCE.

Analiştii estimează că Draghi va anunţa noi măsuri pentru sprijinirea economiei în zona euro şi stimularea creditării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
DOBÂNZI,
/actualitate/bce-a-redus-dobanda-cheie-la-0-05-un-nou-minim-record-13206968
13206968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.