BBC: Parlamentarii britanici sunt dispuşi să meargă în instanţă pentru întârzierea Brexitului

Postat la 07 septembrie 2019 80 afişări

Parlamentarii britanici, inclusiv conservatorii expulzaţi săptămâna aceasta din partid, pregătesc acţiuni legale în cazul în care premierul Boris Johnson refuză să solicite o întârziere a Brexitului, a informat sâmbătă BBC, citat de Reuters.

BBC: Parlamentarii britanici sunt dispuşi să meargă în instanţă pentru întârzierea Brexitului

Un proiect de lege al opoziţiei care l-ar obliga pe Johnson să ceară Uniunii Europene o prelungire a plecării Marii Britanii pentru a evita un Brexit fără acord în 31 octombrie a fost aprobat vineri de camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor.

Regina Elisabeta este de aşteptat să o semneze în lege luni.

Johnson, lider al campaniei de ieşire din UE în timpul referendumului Brexit din 2016, a preluat funcţia în iulie, după ce predecesorul său din partid conservator, Theresa May, a renunţat după trei încercări eşuate de a trece prin Parlament acordul negociat cu Bruxelles-ul.

Noul prim-ministru spune că vrea să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord cu blocul.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.