Baze militare americane in Romania

Postat la 06 martie 2006 85 afişări

Bazele militare americane in Romania (si Bulgaria) sunt tot mai aproape de a deveni realitate. Pentru Romania, e vorba de trei baze, spune ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu.

Bazele militare americane in Romania (si Bulgaria) sunt tot mai aproape de a deveni realitate. Pentru Romania, e vorba de trei baze, spune ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu. Una de antrenament, in Dobrogea, si doua de tranzit, undeva prin sudul tarii.

 

De altfel, ambasadorul SUA la NATO, Nicholas Burns, a declarat ca tara sa are putini aliati atat de puternici ca Romania. Declaratie amabila. Dincolo de amabilitati, insa, ramane un fapt cat se poate de concret: Congresul SUA a aprobat alocarea a 28 de milioane de dolari, suma care va fi investita in Romania la capitolul "infrastructura militara". Investitiile militare in Polonia vor fi, anul acesta, de 32 de milioane de dolari, iar cele din Bulgaria de 22 de milioane de dolari.

 

Bucurie mare si la sud de Dunare. Ministrul bulgar al apararii a anuntat si el iminenta deschiderii a trei baze militare americane in Bulgaria.

 

Intre timp, in vreme ce altii isi dimi-nueaza fortele dislocate in Irak, Romania le mareste. La capatul discutiilor cu omologul sau american, Donald Rumsfeld, ministrul roman al apararii, Teodor Athanasiu, a anuntat ca Romania va trimite in Irak 100 de militari care se vor ocupa de protectia personalului Natiunilor Unite.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/baze-militare-americane-in-romania-2510436
2510436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.